barokní jádro

Barokní jádro objektu zahrnuje severní a východní křídlo (s mladší a starší barokní výstavbou). Při severním nároží se k severovýchodnímu křídlu připojuje dvoupatrová polygonální věž (uvnitř v patře s kaplí). Uliční průčelí severovýchodního křídla, jinak zcela znehodnocené, se dnes uplatňuje jako přízemní. Dvorní průčelí je na východním křídle otevřeno v přízemí pěti oblouky arkád a doplněné schodištěm vedoucím do prostoru uzavřené pavlače v patře. Nejstarší část severního křídla o 4 osách je v přízemí otevřena širokou arkádou průjezdu, následuje zaslepená jednoosá arkáda a v posledním, třetím poli od rohu dvora je předsazené, kolmo umístěné kamenné schodiště s plným zábradlím vedoucí, podobně u východního křídla, do prostoru uzavřené pavlače v patře. Arkády pod severním křídlem byly původně rovněž všechny otevřené. Fasáda je na jednotlivá pole členěna lisenami, podlaží jsou oddělena výraznými římsami. Místnosti jsou v přízemí zaklenuty valenou klenbou s výsečemi, průjezd i arkády mají klenby křížové.