restaurace Na Křížku

Novorenesanční stavba s dispozicí ve tvaru písmene T. Hlavní budova kolmá k ulici je jednopatrová, okna v přízemí v rustikovaných šambránách, nároží se dvěma opěráky. Patro členěno slepými arkádami na toskánských pilastrech. Nad vstupem věž se střechou ve tvaru komolého jehlanu s lucernou a cibulí. Obdobně je řešená i zvonice nad křídlem orientovaným k ulici. Průčelí všech tří křídel je ukončeno štíty, štít uličního křídla se sgrafitovým ornamentem a figurálními motivy z druhé stavení úpravy v roce 1909-10 (autor uváděn Láďa Novák, mezi autory jejich předlohy není vyloučen ani Mikoláš Aleš, signatura ale chybí). Na štítu je nápis "Budiž vítán, dobrý hosti, zlého každý rád se sprostí" a nápisy: Obnoveno 1905, Obnoveno 1909-10. Sklepy jsou cihlové, situované pod křídlem k ulici.