dům správce

V severním pravém rohu areálu ledáren je situován objekt vily, pravděpodobně správního objektu ledáren s bytem správce. Přízemní objekt se sedlovou střechou, jehož střední mělký rizalit se vstupem plynule přechází do dvouosého vikýře ve střeše. Sedlová stříška vikýře je krytá převýšenou atikou s věžičkami po stranách. Tento prvek stejně jako celkové pojednání vnějšího pláště v kombinaci omítaného a režného zdiva z červených cihel, vyskládaných do diagonálních obrazců, odpovídá jednotnému stylu pláště všech budov areálu ledáren. Hlavní fasáda objektu vily je orientovaná do ulice Ledařská. Ve středním mělkém rizalitu je umístěn jednoduchý vstup od sousedního okenního otvoru oddělený dekorativním polem s barevně glazovanými plastickými terčíky, v horní části rizalitu je umístěn nápis LEDÁRNY. Ve štítu vikýře ve střeše je plastický letopočet 1910, nad ním ve štukovém poli malovaný, dnes již špatně čitelný znak (nápis komunální podnik?), pravděpodobně doplněný znakem městské části. Jižní fasáda vily orientovaná dovnitř areálu má trojosý vikýř krytý atikou. Následkem dodatečných stavebních úprav a přístaveb působí tato část objektu poněkud chaotickým dojmem.