varna

Objekt varny má opět vnější plášť pojednaný v rámci jednotného stylu budov areálu s fasádou z režného zdiva v kombinaci červených a bílých cihel, s dekorativními neorenesančními štíty a výraznou lunetovou římsou. Varna bezprostředně navazuje na sousední sladovnu, s níž je na úrovni 2. patra propojena krytým můstkem s dřevěným obložením, natřeným červenohnědým odstínem a dvěma okny, které můstek z obou stran prosvětlují. Vnitřní prostor orientovaný při pravém předním nároží prosvětlují vysoká okna probíhající přes dvě podlaží, nahoře zaoblená. Zbylá plocha fasády zachovává členění na jednotlivá patra, okna jsou sdružená, dvojice oken je vždy uprostřed dělená sloupkem. V levé části objektu je umístěn hlavní vstup s dochovanými dřevěnými dvoukřídlými kazetovými dveřmi a proskleným nadsvětlíkem s pískovaným motivem. Přízemní prostory objektu jsou zaklenuty valenými klenbami na litinových sloupech. Uvnitř objektu jsou v líci stěny umístěny mramorové desky s rytým zlatým nápisem upomínající na založení podniku roku 1898. Dochována jsou také některá kamenná či plechová schodiště a místy i původní zajímavá dlažba.