spořitelna

Budova stojí v jihozápadním koutě náměstí. Je to řadová třípatrová stavba s vypouklým rizalitem. Fasádu pokrývá secesní štuková ornamentika, včetně sochařské výzdoby a završuje ji strmý štít flankovaný dvěma postavami(mužskou a ženskou)ukončený vršovickým znakem. Za štítem ze střechy vystupuje věžička. Interieru dominuje velká hala s železnou prosklenou střechou s nástěnnou malbou Budování blahobytu v čeleod J.Obrovského. Do pater vede schodiště s dřevěným obložením. Rovněž ostatní veřejné interiery jsou dochované, včetně původního obložení stěn, světel, dekorativních mříží, drobné sochařské výzdoby a umělecko řemeslných prvků. Na Výzdobě záložny se podíleli přední tehdejší umělci: J.Pekárek, A.HLava, L.Šaloun, J.Úprka, J.Mařatka.