Střešovická vozovna

KP tvoří: vozovna (bez čp.), administrativní budova (čp.460), obytná budova (čp. 132). Nemovitosti v prostředí KP: budova technického zázemí (čp. 1062), přístavba, přístavek, ohradní zdi Původní vozovnu tvořily 3 lodě po 5 kolejích, kde bylo možné umístit 75 tramvají. Čtvrtá, delší než původní, byla přistavěna v r. 1923 a rozšířila kapacitu o dalších 35 vozů. Nejstraší 3 lodě mají masivní krovy nesené dřevěnými sloupy mezi kolejemi. Mladší z r. 1923 je zastřešena unikátní konstrukcí prkének a slabších trámků na principu tříkloubového oblouku s táhlem (patentovaná soustava prof. Záhorského). Administrativní budova při hlavním vchodu do areálu je přízemní s plochou střechou a převýšeným trojúhelným štítem na středu obdélné strany obrácené do ulice Patočkovy. Obytná budova v nejvýchodnější části areálu je vystavěná v kopci. Její jasně členěná hmota je dekorována secesním ornamentem.