přečerpávací stanice Bruska

Položka souboru č. 1: budova přečerpávací stanice čp. 467 Stavba na obdélném půdorysu, dvoupodlažní, podsklepená, zastřešená segmentovou střechou. Vlastní strojovna o vnitřních půdorysných rozměrech 19,70 x 25,85 m zaujímá výšku dvou podlaží. Je zastropena střešní konstrukcí budovy, kterou tvoří obloukové železobetonové vazníky se spodním táhlem, vynášeným svislicemi do hlavního oblouku. Oblouková konstrukce spočívá po obvodu na železobetonových pilířích, mezi nimiž jsou taktéž železná okna téhož počtu jako okna hořejší. Na východní straně je v úrovni 2. podlaží umístěna galerie, přístupná dvojím schodištěm ze strojovny. V suterénu strojovny prochází při východní stěně přívodné potrubí a sací potrubí vstupuje do suterénu na západní straně. k suterénu strojovny přiléhá místnost, v níž je umístěn zdroj ústředního vytápění pro celou budovu. V přízemí přiléhají ke strojovně na jižní straně administrativní prostory (dříve strážnice, byt vodáka a byt strojníka). Celá budova je od počátku vytápěna centrálně, osvětlena elektricky a kanalizována.