dům

Jednopatrový řadový dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele se nachází v jižní frontě domů v Sládkově ulici. Sedlová střecha, krytá pálenou krytinou (bobrovka). Přes dům je přístupná půlkruhová bašta hlavní městské hradby jako samostatné č. p. 320. Vstupní severní průčelí je v přízemí dvouosé, v patře tříosé. Ukončeno je zděným vikýř v podobě edikuly s trojúhelníkovým štítem a rozeklaným tympanonem s čučky po stranách a dvěma jednokřídlými čtyřtabulkovými okénky. Po stranách široká volutová křídla. Nad okny cvikl a nápis:“ NESIT SUMMUM MALUM DOLOR“. Ve východní ose v přízemí je segmentově ukončený vstup do objektu, kamenné pilastry po stranách s okosenými hranami ukončené profilovanou římsou, ve vrcholu segmentu klenák s číslem domu. Otvor vyplněný dřevěnými rámovými dvoukřídlými dveřmi s paprsčitě proskleným nadsvětlíkem. V západní ose dvoukřídlé šestitabulkové okno rámované profilovanou šambránou. Tříosé patro je od přízemí odděleno profilovanou kordonovou římsou. Dvoukřídlá šestitabulková okna lemovaná profilovanou šambránou a podokenní římsou, pod okny obdélná parapetní pole. Nad profilovanou korunní římsou se v ose zdvihá zděný štít. Zadní průčelí je čtyřosé, dvoukřídlá šestitabulková okna osazená v líci.