zámek

Jednopodlažní, částečně podsklepená čtyřkřídlá budova o délce křídla 60 m s nárožními věžemi. Hlavní vstup, obrácený na severní stranu je půlkruhově zaklenutý, portál s profilovanou archivoltou nese ve vrcholu erb rodu Miniatti z Campoli. Totožný portál se nachází i na dvorní straně průjezdu. Valeně zaklenutý průjezd s třemi páry styčných lunet s hřebínky vede na čtvercové nádvoří se zbytkem studny uprostřed. Protilehlé – jižní křídlo je prolomeno rovněž průjezdem s valenou klenbou se styčnými lunetami, půlkruhově zaklenuté vstupy lemovány portály s profilovanými archivoltami a erby ve vrcholu. Střední část východního křídla se zbytkem původní hranolové věžice je po druhotné úpravě částečně dvojpodlažní. Okenní otvory všech čtyř křídel zámku i věží a vstupy jsou z velké části prolomeny druhotně a čistě účelově a nerespektují tektoniku objektu. Na vnější fasádě východního křídla je zachována trojice opěrných pilířů a před severovýchodní věží zbytky ornamentálních sgrafit (spirála). Fasády jsou vyjma podstřešních říms nečleněné. Věže jsou zastřešeny kužely, střechy křídel sedlové. Vnitřní dispozice jsou novodobě změněny. V místnostech, které jsou většinou druhotně předěleny příčkami, se zachovaly některé původní renesanční valené klenby se styčnými lunetami a hřebínky. Ostatní prostory jsou zaklenuty valeně s lunetami, plackami nebo jsou plochostropé. Ke střední části J křídla je přistavěn jednopodlažní objekt hospodářské budovy, zaklenutý čtyřmi poli pruské placky. Na Z straně pozemku samostatně stojící jednopodlažní hospodářská budova obdélného půdorysu s pěti půlkruhově zaklenutými vstupy, půlkruhově zaklenutými vraty a jedním pravoúhlým vstupem dodatečně proraženým. Valené klenby a trámové stropy, sedlová střecha. Krov hambalkový s dvojitou stojatou stolicí. Materiál: kámen, cihla pálená i nepálená, vápenná omítka; střešní krytina - pálená taška bobrovka (zámek), dvoudrážková pálená taška (hosp. budova).