věž tvrze

Hranolová kamenná stavba vysoká 20 m na téměř čtvercovém půdorysu o rozměrech 8,4 x 9,6 m sloužila původně jako vstupní brána do tvrze směrem od severu, kde je před ní příkop. Zakončena je barokní mansardovou střechou krytou šindelem. Fasády z hladkého lomového kamene jsou řídce prolomeny obdélnými okny. Z jižní stěny věže vystupuje polygonální plášť vřetenového schodiště. Na severním průčelí je nad vstupem umístěn erb stavitele tvrze Mikuláše z Landštejna a text s datem výstavby. K jižnímu průčelí přiléhá novodobé dřevěné schodiště do patra. Průjezdné přízemí, otevřené lomenými oblouky na jižní a severní straně, je zaklenuto dvěma poli křížových kleneb. Prostor v 1. patře je klenutý valeně. Ve 2. patře se nachází honosný sál s hvězdovou klenbou parléřovského typu a čtveřicí oken se sedile v nikách. Ze sálu je do západního průčelí vysazen prevét na krakorcích. Věž byla původně nahoře opatřena hrázděným patrem.