měšťanský dům

Dvoupatrový tříosý řadový dům. Střecha sedlová s hloubkově orientovaným hřebenem na severu ukončený štítem. Hlavní průčelí - v přízemí dva otvory půlkruhově zaklenuté s novodobými výplněmi. Dva šikmé opěráky na hranici s čp.27 a v ose domu. Kordonová římsa s jednoduchou profilací. v 2.n.p.3 okna, střední obtažené šambránou s redukovanými boltci, fronton, s lasturou v suprafenestře. Postranní okna s obdobným dekorem v suprafenestře, ukončené konkávně prohnutými lištami ukončenými volutami. Medailon se štukovým festonem. Profilované podokenní římsy. Krajní okna sedí na plochých tumbových parapetních štukových výplních. V 3.n.p. 3 okna lemovaná profilovanou zprohýbanou šambránou s redukovanými boltci, střední v suprafenestře a s lasturou, profilované podokenní římsy s konzolkami a štukovou parapetní výplní. Mohutná bohatě profilovaná hlavní římsa dosedá na dva bosované liseny po hranicích průčelí. Štít - střední pole s dvěma pilastry a půlkruhovou archivoltou. Segmentový tympanon ukončen vázou. Esovitě prohnutá křídla. 1.obdélné okno. Dispozice: přízemí - bývalý prostor podloubí klenut nalevo valeně s dvěma protilehlými trojúhelníkovými lunetami, napravo pole křížové klenby. V uličním traktu napravo za sebou 2 pole křížové klenby, ve stř.traktu pole klenby pruské. Nalevo valeně klenutá síň s trojúhelníkovými lunetami (předěleno příčkou). Následuje nástup na schodiště, pod ním vstup do sklepů. při levé straně segmentově valeně klenutá chodba na dvůr. Zadní komora plochostropá. Při nástupu na schodiště do pater toskánský půlsloup. po valeně klenutém schodišti se vystoupí do mohutně valené klenuté síně. Nalevo od hlavní osy objektu. V klenbě trojúhelníkové lunety napravo 3, v střední jednoduchý štukový portál, nástup na schodiště do 3.n.p. - valeně klenuté schody pod světlíkem. Sklepy - vstupuje se do dodatečně předěleného valeně klenutého prostoru pod stř.traktem napravo (hloubkově orientovaný). Pod zadní komorou valeně zaklenut cihelný sklep, u vstupu zbytek cihelného portálku. Sklep pod uličním traktem přístupný z čp.27. Po levé straně úzký půlkruhově valeně zaklenutý sklep. Napravo vaznivější s valenou klenbou podtažený půlkruh pasem napříč. Oba sklepy mají čela klenby rovnoběžné s ulicí (náměstímú. Dvorní objekt pokračuje po pravé hranici parcely. Výrazně novodobě upraven, zbývá klasicistní půleliptické schodiště.