venkovský dům

Drobné přízemní vesnické stavení na obdélném půdorysu s obíleným roubením, štítově orientované do návsi. V průčelí dvě sdružená okénka s dřevěnými šambránami a profilovanou římsou, štít mírně předsazen, svisle bedněn prkny na sraz (podobu původní lomenice neznáme), na dvorní straně ozdobná zhlaví přesahujících stropních trámů nesou střechu nad zápražím s cihelnou dlažbou. Trojdílná dispozice obsahuje světnici, síň a špýchar, jenž má v podstřeší nad zápražím průběžný holubník. Vstupní dveře jsou původní, výplňové, dvoukřídlé. Do špýcharu dřevěná mřížová vrátka, ostění mají dřevěné profilované římsičky. Zadní štít svisle bedněn, se seníkovými dvířky. V podélné ose na dům navazuje polootevřený dřevěný nepůvodní přístřešek. Krytina střechy je nepůvodní- pálené tašky bobrovky.