sousoší Vzkříšeného Krista s Marií Magdalénou

Sousoší Vzkříšeného Krista s Marií Magdalénou („Noli me tangere“, viz Jan 20, 14-18), osazené na nízkém plintu nepravidelného tvaru. Vpravo postava Marie Magdalény, vlevo Ježíše Krista, obě postavy mají hlavy přivráceny k sobě a hledí na sebe (vyjádření vzájemného dialogu). Ježíš Kristus je zobrazen stojící v kontrapostu s nakročenou pravou nohou, oděn ve spodním šatě a svrchním plášti, jehož cíp je přehozen přes pravou paži. Drapérie roucha vytváří mohutné vzdušné záhyby. Obě ruce pokrčené v lokti jsou situovány před tělem – dlaň pravé ruky je otočena vzhůru v gestu rozhovoru, levá ruka je lehce odtažena od těla v gestu usměrnění („nedotýkej se mne“). Hlava je lehce skloněna a natočena k levému rameni, tvář s dlouhým rovným nosem a velkýma očima lemují delší zvlněné vlasy a vousy. Postava Marie Magdalény, stojící v kontrapostu, s unoženou levou nohou. Světice je oděna v bohatě drapovaném spodním rouchu u krku zřaseném řadou jemných horizontálních záhybů a svrchním plášti, přehozeným přes hlavu, kryjícím ramena a v mírně rozevlátých záhybech splývajícím k zemi. Levicí si přidržuje vzdutý cíp pláště u levého boku, pravou ruku tiskne k hrudi v gestu odevzdání. Hlava je přivrácena k pravému rameni, tvář lemovanou dlouhými zvlněnými vlasy charakterizuje výraz usebraní. Sousoší je osazeno na náročně komponovaném čtyřbokém soklu s volutovými křídly. Spodní část s probranými rohy je ukončena stupňovitou profilací, horní část má podobu hranolu s volutovými křídly, ukončeného vyloženou profilovanou římsou. Volutová křídla soklu jsou dekorovaná reliéfními akantovými ornamenty. Na přední straně soklu obdélný rytý rám s ujmutými rohy s rytým majuskulním latinským nápisem s chronogramem k roku 1762: NVMINI / VOTA SVA PARIT. / LAVDAT. CUI SVP / PLEX: POST SPIRITVS / VSVRPARE PETIT / ALTO VLTORI / OBTVLIT / MAGDA / LA FLORENS //. Přepis latinského textu: „Numini vota sua parit. Laudat. Cui supplex: post spiritus usurpare petit alto ultori obtulit Magdala florens.“ Překlad nápisu: "K Pánu svou modlitbu (prosbu) vznáší. Chválí toho, k němuž vztahuje prosebně ruce: později nabídla Mstiteli na výsostech svou duši a žádá ho, aby ji uchvátil, krásná (kvetoucí) Marie z Magdaly."