socha sv. Jana Nepomuckého

Sv. Jan Nepomucký je podán v konvenční ikonografii, stojící v kontrapostu s předsunutou levou nohou, oděný v kanovnickém rouchu. Pravici ohnutou v lokti tiskne k hrudi v gestu odevzdání, ve spuštěné levici odtažené od těla drží smeknutý biret. U světcovy pravé nohy stojí andílek držící krucifix. Hlava sv. Jana je pootočena k pravému rameni a skloněna, světcův pohled je tak upřen na kříž, který mu andílek podává. Figura je osazena na nízkém kvadratickém plintu na čtyřbokém soklu. Profilovaná širší kvadratická patka, přechází přes zvonovnici v užší střední hranol, jehož spodní část je rozšířena a stěny jsou konkávně projmuty. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou. Na přední straně soklu plastický rám redukovaného kasulového tvaru (bez nápisu).