dům

Jedná se o řadový patrový z větší části podsklepený zděný hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdorysu pod sedlovou mansardovou střechou, o velmi malém lomu, kryta je pálenými raženými taškami napodobujícími prejzy. Na straně do náměstí je v přízemí plochostropé podloubí, při severozápadním „nároží“ přístavek pod prodlouženou střechou. Hlavní do náměstí obrácené průčelí je tříosé, členěno je krom hlavní, kordonovou římsou, po stranách má ploché toskánské pilastry, v přízemí je do podloubí otevřeno dvěma mírně lomenými oblouky s profilovanými šambránami, jejich pilíře zesíleny opěráky nahoře krytými pálenými bobrovkami, v patře má v líci osazená dvojitá ven a dovnitř otvíravá čtyřkřídlá osmitabulová okna v profilovaných šambránách s podokenními římsami. Do podloubí se dům otvírá vlevo (na jižní straně) novodobým výkladcem s dveřmi – vše provedeno ze skla a oceli asi v 70. letech 20. stol., vpravo (na severní straně) dřevěný výkladec a dvoukřídlé dřevěné dveře – obojí asi z konce 19. století.