výtopna

Stavba z režného cihelného zdiva na půdoryse čtvrtkruhu je završena sedlovou střechou s hřebenovým světlíkem, krytina plech a lepenka. Plášť vnitřního kruhu prolomen osmi dvoukřídlými vjezdovými vraty, do kterých směřují koleje z točnice. Štítová strana s kancelářskou částí orientovaná ke kolejišti je rozdělena cihelnými pilastry do třech polí se dvěma osami oken. Okna plastová. Východní štítová strana bez okenních otvorů, členěná do třech polí pilastry vysokého řádu, s kruhovým zazděným otvorem ve vrcholu štítu a zazděnými okny se segmentovými záklenky v přízemí. V interiéru ocelová příhradová konstrukce krovu. Jihozápadní kolmé křídlo přiléhající k výtopně není předmětem ochrany. Objekt v dobrém stavu. U točny odřezány nepojížděné koleje na straně hlavního kolejiště. Areál obehnán betonovou zdí.