venkovská usedlost

Areál usedlosti tvoří: - Hlavní obytná budova. Vzhled budovy je klasicistní, určen letopočtem 1823 na štítu. Jádro budovy je patrně barokní. Průčelí do návsi je jednoosé. Střecha polovalbová. Trojdílná dispozice. Interiéry jsou klenuty (valeně s výsečemi, placky). - Hospodářská budova. Přízemní objekt se sedlovou střechou, navazující západně na hlavní obytnou budovu. Upraven druhotně jako obydlí pro deputátníky. - Bývalá konírna. Přízemní objekt v severovýchodní části areálu. Střecha v zásadě pultová (při návsi "zvalbená"). V interiérech zrcadlové a segmentové klenby. - Stodola. V západní části areálu. Střecha polovalbová, směrem do dvora přiléhají ke stodole mladší přístavky (patrno i z odlišností zdiva). - Brána s brankou. Zaklenutá brána s menší brankou pro pěší leží mezi obytnou budovou a býv. konírnou při návsi. - Plocha dvora a zahrady s ohradní zdí. Zeď na západě dnes převážně nově vyzděna z cihel, doplněna plechovým ohrazením. Ve zdi jižně od stodoly je drobná branka.