fara

V zahradě napravo od kostela je jednopatrová obdélná budova, průčelí devítiosé, 4.-6. osa rizalit, na ose vchod s kamenným ostěním, nad tím sluneční hodiny na dřevě s nápisem: A.D. MDCCXXIX. Okna dvoukřídlá, šestitabulková, mezi okny a na nárožích lisény. Korunní profilovaná římsa obíhá celý dům. Rizalit je zakončen trojúhelným štítem s profilovanou římsou, uprostřed kruhové ono s profilovanou šambránou. Levý bok - 2 okenní osy, okna stejná. V 1. ose přízemí vchod, na nárožích a mezi okny lisény. K této části je kolmo část kamenné zdi s brankou. Pravý bok - 2 okenní osy, členění oken stejné, mezi okny a na nárožích lisenové rámce. Napravo omítnutá ohradní zeď krytá bobrovkami, proražen segmentově zaklenutý vchod pro pěší, vedle vjezdová brána s postranními volutmi půlkruhově zaklenutá, na nárožích lisény nesoucí profilovanou segmentovou římsu, krytou bobrovkami. Zadní průčelí - 9 okenních os, členění oken stejné, v patře v líci zdiva, jinak mírně ve špaletě, mezi okny lisény, na ose v přízemí vchod s kamenným ostěním. Na budově i zdi štuková omítka, žlutošedá barva. Střecha valba, eternit. Vnitřek - v přízemí křížové klenby, lunety. Patro plochostropé.