měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům ze smíšeného zdiva, omítnutý omítkou ve žluté barvě s bílými architektonickými prvky. Tříosé průčelí horizontálně členěno v přízemí pásovou rutikou, nahoře pak korunní římsou s konzolami a v obou patrech kordonovými i parapetními římsami. Výrazná omítková bosáž na okrajích fasády v patrech. Okna pravoúhlá šestitabulková v profilovaných šambránách s výraznými nadokenními římsami nesenými konzolami. Ve střední ose okna sdružená trojosá. Pravoúhlý vstupní portál s půlkruhovým záklenkem s masivní bosáží a klenákem s merkou s iniciálami WB v kartuši. Profilovanou římsu portálu nesou volutové konzoly, mezi kterými je nápis WIDER GOT IST KEIN RADT ANNO DOMINI 1555, znak Boskoviců a pánů z Lipého a na okrajích malovaná čísla domu N 10, 28. Střecha sedlová, hřeben rovnoběžně s průčelím, krytina eternit a plech.