areál zámku s branou

U řeky Moravy samostatně stojící jednopatrová budova s hlavním křídlem orientovaným v JV - SZ směru s hlavním průčelím směřujícím pohledově k řece. Boční asymetrická, v pravém úhlu navazující křídla, jsou obestavěná okolo nepravidelného nádvoří, které je na otevřené straně chráněno zdí s branou. Východní křídlo má delší stranu přibližně poloviční než západní křídlo. Fasády jsou v přízemí členěny pásovou rustikou a v patře mělkými výplněmi. Okna jsou v přízemí s profilovanými šambránami a v patře parapetní s nadokenními římsami. Vnitřní dispozice v přízemí s místnostmi valeně klenutým se styčnými výsečemi je jednotraktová, v patře je dispozice dvoutraktová a místnosti plochostropé. Vstupy do budovy z nádvoří, jehož nepravidelné strany jsou uzavřeny ohradní zdí, na severní straně prolomené branou.