hradební věž studniční

Studniční věž je umístěna na úzkém obdélném dvorku, který zaujímá nejnižší a nejužší JZ výběžek hradního ostrohu. Dvůr je přístupný z výše položeného nádvoří purkrabství po nepůvodním dlouhém přímočarém strmě klesajícím schodišti. Dvůr před studnou je zabezpečen vysokou obvodovou hradební zdí s cimbuřím a ochozy. Na S straně hradby je strmě stoupající ochoz doplněn schody. Vysoká věž vystupuje svým hladkým objemem ze SZ rohu dvora do příkrého svahu nad Hlubokým dolem. Stavba zaobleného podkovovitého půdorysu je završena strmou dlátkovou střechou pokrytou břidlicí. Věž, jejímž hlavním účelem bylo chránit přístup ke studni pro provoz hradu, je pevně zapojena do obvodu fortifikační soustavy a má charakter zpevňující hradební věže.