kaple Božího Těla

Torzálně dochovaná středověká stavba, situovaná v prostoru před severním průčelím chrámu sv. Barbory, na hraně svahu do údolí. Nachází se v místě původního hřbitova, s nímž měla spojitost jako kostel typu karneru. Zachováno je spodní podlaží, využívající značného terénního rozdílu. Je zapuštěno do svahu a terasa před chrámem sv. Barbory je v úrovni kleneb. Vnitřní prostor je tvořen síňovou lodí se čtyřmi mohutnými sloupy, vynášejícími žebrovou klenbu. Interiér je prostý, bez dochované výzdoby, přístupný dlouhým přímým schodištěm od hlavního portálu v rizalitové přístavbě. Namísto původního patra, jehož podoba je dosud neznámá, je stavba zakončena vydlážděnou terasou s parapetní zdí, krytou prejzy. Od konce osmnáctého století až do nedávné opravy zde byla zahrada, založená na spodních klenbách kostelní lodi.