park

Park je poměrně rozsáhlá plocha kolem chrámu sv. Barbory, položená na místě původního významného hřbitova, založeného současně s touto stavbou. Na začátku devatenáctého století zde byl vysazen třešňový sad, roku 1869 byl prostor upraven parkově a do současné podoby změněn v roce 1905. Při této celkové stylové rehabilitaci zde byly provedeny romantické sadařské úpravy s hlavním motivem dekorativního ztvárnění prostoru před západním průčelím kostela. Do tohoto plata vede monumentální osově řešené kamenné schodiště z horní Kremnické ulice, od mohutné budovy současně vybudované školy, chápané jako hlavní nástup. Park je ohrazen kamennými zdmi původního hřbitova, které na jižní a východní straně překonávají značný výškový rozdíl.