sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Na náměstí na hranolovém podstavci s profilovanou patkou a s římsou se zvedá hladký sloup s mírnou entazí, se zlacenou korintskou hlavcí. Na vrcholku stojí zlacená plastika Immaculaty. Panna Marie stojí na zeměkouli otočené hadem s větvičkou s jablkem v tlamě. Postava ve výrazném kontrapostu, váha těla spočívá na pravé noze, křivka těla esovitě prohnutá, Marie má sepjaté ruce a vzhlíží do nebes. Kolem hlavy má svatozář s 12 plechovými zlacenými hvězdami. Na zadní straně podstavce obdélný, nahoře segmentově prohnutý plechový pozlacený reliéf Útěk do Egypta. (Panna Marie s Ježíškem sedí na oslu, kterého vede sv. Josef s vakem s tesařskou sekerou na zádech. V pozadí vlevo palma. Nad nimi se vznáší Duch svatý v podobě holubice obklopené paprsky, vedle něj okřídlená hlavička andílka.) Rozměr reliéfu 41x30 cm. Na přední straně podstavce v kameni vytesaný obdélný, mírně vystupující rámec, v němž je nápis: SVBTVM/PRAESIDIVM/SANCTADEI/GENITRIX/ANNO 1748/. Na přední straně na podstavci nad římsou otvor po lucerně. Celková výška sloupu je asi 7 m, z toho socha asi 170 cm.