sousoší Kalvárie

Na trojdílném soklu stojí rovněž trojdílný podstavec s volutovými křídly lemovanými páskou, který je ukončen výrazně profilovanou římsou, v ose vzdutou do segmentu, v jehož vrcholu se horní okraj stáčí do volutek. Na římse 2 konzolovité podstavce, na kterých stojí vlevo plačící P. Marie a vpravo sv. Jan. Mezi těmito postavami stojí kónický pylon, jehož spodní část je kalichově tvarována, se dvěma volutami s páskou a mající plasticky tvarovaný balbeus. Přední a zadní stěny podstavce a pylonu jsou lemovány plastickým lineárním rámováním. Ve přední stěně podstavce monogram IHS s křížem a srdcem. Římsa podstavce je segmentovitě vzdutá i na zadní straně; ve vzdutí letopočet 1798 a monogram A.B.W. Přední plochy volutových křídel jsou jemně zdrsněny- U paty pylonu vepředu klečí sv. Maří Magdalena, držící v ruce lebku. Pylon nese kříž s korpusem Krista oděného bederní rouškou a s hlavou skloněnou k pravému rameni. Břevna kříže jsou ukončena segmentovitě. Prostor značně rustikalizován, oděv postav je nevýrazně řasen; zpracování plastiky vykazuje prvky zlidovělého charakteru. Materiál - pískovec, zbytky polychromie. ( popis J. Kovaříková 1988)