kaplička sv. Anny

Hladké vstupní průčelí kapličky je prolomené v ose vstupem zaklenutým stlačeným obloukem a výše, již v ploše štítu, který není oddělen žádným tektonickým prvkem, dvěma vedle sebe umístěnými nestejně velkými segmentově zaklenutými nikami. Vrcholová část štítu oddělená vyloženou římsou je modelována do tří konkávních výběžků, ukončených nahoře zalamovanou cihlovou římsou. Hladká boční průčelí jsou završena profilovanou korunní římsou, zadní průčelí je hladké. Valeně zaklenutý vnitřní prostor s dvoustupňovou menzou obsahuje torzálně dochované nástěnné malby z 19. století provedené technikou secco, které byly v letech 2008–2011 restaurovány. Námětem centrální malby v ploše zadní stěny nad menzou je Ukřižování s Kristem na kříži doprovázeným Pannou Marií a sv. Janem Evangelistou a okřídlenými andílčími hlavičkami, pozadí tvoří krajinný rámec s oblaky a se stylizovaným zachycením architektury Jeruzaléma, klenba kaple byla dekorována výmalbou s florálními motivy.