dům

Dům č. p. 166 se nachází jihozápadně od Mírového náměstí, na západní straně ulice Čechova. Dům č.p. 166 je jednopatrový řadový objekt na nepravidelném obdélném, příčně orientovaném, půdoryse se dvěmi dvorními křídly. Hlavní průčelí směřující do ul. Čechova je pětioké s nestejným rytmem. Přízemí je opatřeno pásovou rustikou. Prví osu zleva v přízemí tvoří obdélný dveřní otvor se segmentovým záklenkem, který vyplňují jednokřídlé dveře. Druhou osu zleva představuje obdélný průjezdový otvor se segmentovým záklenkem, který vyplňují dvoukřídlé dveře. Zbývající tři osy tvoří obdélné okenní otvory vyplněné dřevěnými dvojitými okny umístěnými do špalet, které jsou v jedné třetině od shora členěny poutcem na horní vyklápěcí pole a na pole spodní dvoukřídlé s nečleněnými křídly. Okenní a dveřní otvory obíhá vpadlé pole šambrány. Okna stejná jako v přízemí vyplňují i všech pět okenních otvorů patra, které lemují ploché lozeny zakončené volutovými konzolkami nesoucími přímé úseky říms s akroteriemi. Průčelí bez soklu horizontálně člení profilovaná kordónová římsa a ukončuje římsa korunní, nesená volutovými konzolkami. Objekt kryje sedlová střecha s hřebenem rovnoběžným s komunikací, střešní rovinu pokrývá pálená taška.