zámek

Zámek se nachází ve středu jižní části parku. Zámek tvoří komplex budov rozmístěných podle osy ve směru J - S, obklopujících čestný dvůr, který je na severu uzavřený řadou soch dvanácti měsíců a čtyř ročních období umístěných na pilířích plotu. Hlavní budovu na jižním konci nádvoří tvoří střední válcové jádro se salou terrenou v přízemí a kruhovým sálem v patře a čtyři nižší jednopatrová paprskovitě vybíhající křídla obdélného půdorysu. Mezi severními křídly, směrem do nádvoří, je vloženo vnější dvouramenné lomené schodiště s přímým vstupem do hlavního sálu. Schodiště zdobí kamenné vázy a sousoší psovoda a koněvoda. Mezi jižními křídly je v patře vložený balkón podepřený sloupovým portikem. Válcovou část kryje kopule, boční křídla valbové střechy. K reprezentativní části se na severní straně, při nádvoří, napojují boční křídla, propojená s centrální části zámku přízemními spojkami s brankami. Patrová křídla mají zalomený půdorys, s přímými obdélnými jižními díly a konkávně vykrojenými severními díly.