Stanislavova hájovna

Hájovna (čp. 61) je situovaná v jihovýchodní části parku, nedaleko umělé jeskyně, na okraji dnešní dančí obory. Menší stavba na obdelném půdorysu je situovaná ve svažitém terénu. Podélná osa vede ve směru SZ - JV, přičemž severozápadní část domu vzhledem k terénu je patrová a jihovýchodní průčelí je přízemní. Stavba je završena sedlovou střechou. Dům je zděný z kamene, soklová, respektive přízemní část domu je bez omítky s režným zdivem, patrová část je omítaná hladkou fasádou bílé barvy. Hladké fasády člení okna, v přízemí menší okna se segmentovým záklenkem, osazené ve hluboké špaletě. Obdélná dvoukřídlá okna v patře osazená v líci fasády jsou rámována dřevěnou zdobně vyřezávanou šambránou. Nad okny ve štítu je prolomen vstup na balkon vynášený na trámových podpěrách. Zábradlí je opatřeno vyřezávanou plochou balustrádou.