pomník rodiny Pospíšilovy

Náhrobek tvoří hranolový podstavec o výšce cca 80 cm a rozměrech 60x52 cm a sousoší anděla se dvěma dítky. Klečící objímající se děti zezadu chrání stojící anděl. Výška sochy cca 180 cm. Na čelní stěně soklu je vložena šedá nápisová deska se jmény a daty a věkem úmrtí: Marie Pospíšilová/ zemřela dne 26. dubna 1862/ v 15 roce věku svého/, Karel Pospíšil/ zemřel dne 25. května 1862/ v 3. roce věku svého/, Jan Pospíšil/ zesnul v Pánu 14. června 1866/ maje 10 roků věku svého.// a douškou: Tento pomník postaven od rodičů/ Ladislava Pospíšila impres/ v Hradci Králové a jeho choti. // Další dvě náhrobní desky opřené z boku a zezadu o náhrobek s ním nesouvisejí a nevztahuje se na ně památková ochrana (zezadu kvalitní klasicistní stélový náhrobník hejtmana Heinricha Hahna v. Wag..... zemřelého 28. ledna 1824 s erbem v nástavci)