kostel Všech svatých

Kostel Všech svatých byl vystavěn na západní straně náměstí, presbytář orientován k JV. Jednolodní stavba s trojboce uzavřeným presbytářem s opěráky zakončenými stříškami, presbytář se čtvercovými přístavbami staré a nové sakristie po stranách. Mohutná hranolová patrová věž severozápadního průčelí kryta bání s osmibokou helmicí, ve vrcholu hrotnice s latinským křížem. Okapová římsa věže s profilací, uprostřed segmentová, s uplatněnými ciferníky věžních hodin. Okna věže obdélná, dělena na dvě poloviny, zakončena segmentem, okna vykryta dřevěnými žaluziemi. Patro věže odděleno obvodovou oplechovanou profilovanou římsou ve štuku. Okna lodi segmentová, nízká, se šambránami, s oplechovanými parapety, skleněné výplně uchyceny v malých čtvercových dřevěným rámcích. Vstupní dveře v podvěží osazeny v kamenném pravoúhlém ostění s profilací, dveřní křídla dřevěná, dvoukřídlá, zdobená kazetami. Patrová římsa věže přechází do podokapní římsy lodi. Mezi okny lodi opěráky zakončené stříškami. Po evangelní straně věže kvádrová přístavba, uvnitř dřevěné točité schodiště. Střecha lodi se sedlovým krovem, nad presbytářem zvalbená se sanktusníkem. Krytinou lodi a presbytáře pálená taška uchycena na latích, báň věže oplechována.