židovský hřbitov

Hřbitov se nachází severně od obce velká Bukovina, uprostřed luk a polí. Tvoří obdélník , obehnaný zdí z otesaných opukových kvádrů. Hřbitov na ploše 1079 metrů čtverečných (obdélník 25 x 50 metrů). Nachází se zde 169 náhrobků (macev) různého stáří a provedení. Nejstarší z náhrobků vznikly v 1. polovině 18. století, po založení židovské komunity ve Velké Bukovině. Jedná se macevy z různých druhů pískovce, ale i mramoru, od nejstarších drobných hustě popsaných zaoblených macev přes mramorové pylony s nápisy v němčině, až po zdobné klasicistní kompozice náhrobků větších rozměrů. Na hřbitově je celkem 12 upravených vzrostlých stromů. Terén na hřbitově je pokrytý trávníkem. Vstup na hřbitov umožňuje malá branka ve hřbitovní zdi.