vodní mlýn

Pohledově výrazně dominantní objekt u Lysečinského potoka, fasáda zachována se zbytky bohaté štukové výzdoby. Reprezentativní vstup v kamenném ostění s přímým překladem od severozápadní strany (z nádvoří), dvoukřídlými dřevěnými dveřmi se segmentovým světlíkem krytým kovanou mříží. V nadpraží, v linii kordonové profilované římsy štukový znak mlynáře Vinzenze Adolfa, připomínající poslední stavební úpravy objektu. Jihovýchodní strana objektu s přístavbou hospodářsko-provozní části mlýna, kryta sedlovou stříškou. Interiér objektu - hlavní vstup z nádvorní okapové části, chodba sklenuta dvěma poli křížové klenby. Obytné místnosti plochostropé s výraznými fabiony, pokládka v chodbě s keramickou dlažbou, obytné místnosti s dřevěných prken. Interiérové drobné úpravy (novodobé stavební příčky, avšak odstranitelné), vstup do 1. NP od jihovýchodní strany (bývalého náhonu).