socha Salvatora mundi na podstavě

Pískovcová socha téměř v životní velikosti stojící na čtyřbokém soklu s vysokými reliéfy sv. Jana Evangelisty, sv. Máří Magdalény a Bolestné Panny Marie. Na kamenné desce v zemi stojí hranolový kvádr s okosením horní hrany, na něm čtyřboký sokl s prohnutou odstupněnou patkou a hlavicí profilovanou shora okosením, simou a ústupkem. Na jeho čelní stěně je oválná kartuše o rozměrech asi 48x31 cm, se stočenými okraji, z ní nahoře po stranách vyrůstají dvě polopostavy andílků, nesoucích korunu uprostřed. V kartuši je rytý nečitelný nápis hranatým písmem, ve druhém řádku shora lze rozeznat dataci 1706. Na levé boční stěně je vysoký reliéf, znázorňující sv. Jana Evangelistu: stojící mužská postava v kontrapostu s dlouhými vlasy, v plášti, v rukou ukazuje rozevřenou knihu s nečitelnými písmeny. Stojí na drobném profilovaném soklíku. Na pravé boční stěně je umístěn vysoký reliéf znázorňující Máří Magdalénu: klečící ženská postava zpola nahá, zpola zahalená do pláště, s dlouhými vlasy, na prsou oběma rukama svírá krucifix, hlava je kajícně zahleděna vzhůru. Na zadní straně je umístěn reliéf Bolestné Panny Marie: na vlastním soklíku, v kontrapostu stojící ženská postava s plachetkou na hlavě, se sepjatýma rukama a mírně skloněnou hlavou. Na tomto vysokém soklu stojí na vlastním čtyřbokém kónickém podstavci s profilovanou hlavicí a patkou socha Krista - Spasitele. Na čelní stěně podstavce v srdcovité kartuši s volutově stáčenými okraji je vytesán nápis: SALVATOR MUNDI, vrchol kartuše je uražen. Socha Salvatora Mundi: téměř v životní velikosti, stojící mužská postava v mírném kontrapostu, v řasnatém rouše, s bosýma nohama, dlouhým vlnitým vlasem a vousem, pravá ruka zvednuta vzhůru, v levé drží panovnické jablko (bez kříže nahoře). Na levé boční straně dole je na soše signatura: MATES SWORTZ 174.