měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům ze smíšeného zdiva, hloubkově orientovaný. Průčelí bez štítu, vertikálně členěno omítnutým soklem pásovou rustikou přízemí, zakončenou výrazně profilovanou kordonovou římsou, parapetní římsou oken prvního patra, kordonovou římsou mezi prvním a druhým patrem a korunní římsou na hranolových konzolkách. Barevnost fasády růžová. Pravoúhlá okna ve třech okenních osách, šestitabulková osazená do fasády hladce, jen v prvním patře na parapetní římse. V přízemí ve střední ose polokruhově zaklenutý portál s ostěním kombinujícím dva druhy pískovce - červený na klenáku a bocích vchodu a žlutý na záklenku, překladu a římsových hlavicích.V klenáku vročení 1830. V levé ose okno, zasazené do hladké šambrány, v pravé pravoúhlý klasicistní portálek s lištou na okraji a vsazenými jednokřídlými dveřmi. V nadpraží s nápisem: "Josef Schiler Nuro 41, 1854". Střecha sedlová, hřeben rovnoběžně s průčelím, krytá plechem, s vaznicovou krovovou konstrukcí.