radnice

Velkoryse koncipovaný třípodlažní objekt je umístěn na sz. straně náměstí přímo naproti budově s vnitřním průjezdem, vedoucím směrem k zámeckému areálu. Průčelí s celkem devíti okenními osami v taktu 2-1-3-1-2 člení dvojice předsunutých rizalitů se vstupy v přízemí. Fasáda je v základní ploše rastrována jemnou pásovou bosáží se zvírazněním na nárožích rizalitů a okraji budovy. Na širokou kordonovou římsu nad 1. nadzemním podlažím dosedají oken 2. nadzemního podlaží, drobná plastická římsa shodně odděluje i 3. nadzemní podlaží. Rizality vymezená středová část objektu přechází nad korunní římsou do atiky s hodinami v ose a posléze skrze zvalbení střechy do oktogonální věže s ochozem a lucernou. Vstupy do budovy jsou zdůrazněnými edikulovými portály předsazenými sloupy, na něž dosedá zdvojené kladí se sochařskou složenou z do středu mezi šišky vložené reliéfní kartuše s rohy hojnosti na okrajích. Okna rámují hladké šambrány v přízemí s odstupněnými klenáky, ve druhém nadzemní podlaží s návojovou římsou a ve třetím s neprofilovaným klenákem; nad centrálním oknem 2. nadzemního podlaží je vložen znak města v plastické kartuši nesené štítonosiči.