dvojdomek čp. 4 a 5

Dům stojí vpravo od cesty odbočující ze silnice, poblíž soch sv. Gotharda. Je to samostatně stojící přízemní dvojdomek na obdélném půdorysu, nepodsklepený, se sedlovou střechou, krytou raženými taškami, 2 cihelné komíny. Zdivo omítané cementovou okrovou omítkou, nízký sokl z lomové žuly. Východní uliční průčelí je 6osé, obě postraní osy jsou združené, okna mají ploché úzké šambrány, jsou dvoukřídlá, šestitabulková, v mělké špaletě. Průčelí zakončuje ústupková římsa. Severní štítové průčelí je členěno pouze 2 dvojicemi okének, jejichž poloha v přízemí neodpovídá umístění ve štítu. Po pravé straně (do dvora) přistavěno zádveří. Dvorní západní průčelí na obou nárožích přístavky zádveří - trojosé (mezi přístavky vždy 1 velké 6tabulové a 1 menší okno.