výklenková kaplička II.

Drobná, volně stojící neorientovaná architektura situovaná v rovinatém terénu po pravé straně silnice III. třídy, č. 45718. Stavba je mírně obdélného půdorysu s hlubokou nikou v ose a výrazným trojúhelným štítem převyšujícím sedlové zastřešení objektu. Materiál stavby: cihla. Krytina - pálená taška (bobrovka). Omítka hladká, bílá s vápenným nátěrem. Objekt přístupný po dvou stupních, třetí stupeň již součástí stavby. Nika je otevřená, bez sakrálních předmětů, klenutá valenou klenbou s plochým zakončením její zadní čelné zdi. Ve spodní části stavby bosovaný sokl, respektující svou úrovní svažitost terénu (na severní straně bosáž chybí). Jedná se o hrubozrný štuk z tvárné malty. Průčelí stavby po obou stranách niky zvýrazněno pilastrem. Nad nikou vodorovný pás římsy, nad kterým je situován mohutný trojúhelný štít s odstupňovaným hladkým frontonem.