kaple Kalvárie

Barokní výklenková kaple, terminologicky spíše monumentální typ poklony, se nachází v jihozápadní části bývalého hřbitova v bezprostřední blízkosti kostela sv. Václava. Kaplička je obdélníkového půdorysu se široce otevřenou půlkruhovou předzahrádkou v průčelí tvořenou balustrádou z hranolových profilovaných kuželek a kovovou brankou. Boční fasáda členěna pilastry s podloženými lesénovými rámy a nízkou podezdívkou. Průčelí členěné nárožními pilastry je prolomeno hlubokou půlkruhově zaklenutou nikou, uzavřenou skleněnou výplní v kovovém rámu s původní tepanou mříží. Bohatě profilovaná korunní římsa, nad vstupem segmentově vypjatá, nese stanovou oplechovanou střechu. Ve vrcholu je umístěn kříž. Vnitřní prostor kapličky je valeně zaklenut. Stěny jsou členěny třemi výklenky, uprostřed se nachází sousoší znázorňující scénu Ukřižování Krista se dvěma lotry, u paty křížů sv. Jan Evangelista a Panna Marie. Na zadní stěnu kapličky přímo navazuje nechráněná fasádově sladěná obdélná budova garáží s vlastním parcelním číslem. Boční stěny jsou zdobeny rýhováním s prolomenými termálními okny s klenákem, v zadní stěně se nachází pravoúhlé okno. Vlastní kaple budovu garáže výškově výrazně převyšuje.