park

Anglický park s velkým rybníkem se rozkládá na nížeji položeném pozemku jižním a jihozápadním směrem od zámku. V nejbližším okolí hlavní budovy v místech zasypaného parkánu a vnitřního vodního příkopu můžeme dnes mluvit také o parkové/zahradní úpravě. Anglický park pozvolna přecházející v zámeckou oboru je na jižní straně lemován řekou Vlčavou, východně od zámku sousedí s areálem pivovaru a hospodářským dvorem. Park s oborou byl v minulosti vymezen po celém obvodu plnou kamennou ohradní zdí, která je na některých místech nahrazena novodobým/dřevěným plotem. V parku se pohledově uplatňují seskupení dřevin v kombinaci s vodními plochami a průhledy na zámek. Z jehličnanů je zde vysazena jedle kavkazská, jedle ojíněná, douglaska tisolistá, cypřišek Lawsonův, borovice limba, případně zerav západní. Z listnáčů pak převažují různé druhy dubů a buků. V letech 1992-93 byla v těsné blízkosti zámku, před dvouramenným schodištěm, provedena renovace předpokládané renesanční podoby parkánu podle návrhu Karla Drhovského. Jedná se o stylizovanou plochu s křížovou dispozicí se zaoblenými rohy a centrální kašnou.