zámek

Volná dvoupatrová budova obdélníkového půdorysu (10 x 4 osy) s hranolovou věží vystupující ze střechy mimo osu severovýchodního vstupního průčelí. V přízemí jihozápadní části vstupního půčelí otevřené arkády na hranolových pilířích. Fasády člení systém jednoduchých pravoúhlých zrcadel se zkosenými rohy, odlišených hrubší strukturou omítky a v přízemí diamantovým řezem v jihozápadní části. Věž má nárožní lizény s vpadlými výplněmi. Obdélná okna s kamennými šambránami a s parapetními a nadokenními římsami; v nich reliéfní štítky s ditrichštejnskými noži, ve většině však lotrinský kříž. Vstup do budovy zajišťuje pravoúhlý portál s prolomeným frontonem, zde osazena deska obsahující štíty s reliéfními znaky olomouckého biskupství, Moravy a Ditrichštejnů, dále pak jméno stavebníka Františka Ditrichštejna s letopočtem 1615. Střecha sedlová, zvalbená, věž zastřešena jehlanem. Chodba při vstupním průčelí zaklenuta valeně s výsečemi, místnosti v přízemí zaklenuty lunetami, v patře plochostropé. K západnímu nároží zámecké budovy přiléhá torzo přízemního hospodářského stavení. Materiál: smíšené zdivo; krytina - bobrovka, věž: plech