kaple Panny Marie

Zděná kaple z roku 1820, podélnou osou orientovaná směrem JZ-SV. Omítaná, obdélného půdorysu s půlkruhovým zakončením, JZ průčelí s věží se zvoničkou. Průčelí rámovány lisénami; po celém obvodu nízký nevýrazný sokl. Vstup s prodlouženým půlkruhovým zaklenutím, se zvýrazněnými patami klenby a závěrákem, olemovaný lisénou. Nad vstupem štukový štítek s letopočtem 1820. Jižní a severní průčelí prolomena jedním okením otvorem, zhruba ve třetině délky průčelí, blíže závěru. Obdélná dřevěná okna, nad nimi štuková výzdoba v podobě vrcholu lomeného oblouku s vystupujícím vrcholovým klenákem, v ploše ve štuku imitace žaluzií. Mírně odstoupený půlkruhový závěr, již bez rámování lisénami, bez otvorů. Na jižním průčelí rušící prvky - dvě plechová dvířka od rozvodné skříně ve stěně. Podstřešní jednoduchá fabionová římsa na bočních průčelích a závěru; JZ růčelí již s více profilovanou. Podstřešní okap obíhající boční průčelí a závěr, s jedním svodem v ose závěru. Zastřešení valbové, krytina keramická pálená typu bobrovka. Věžička čtvercového půdorysu, na JZ straně, ostoupená od hlavního průčelí - prostupuje sřešní rovinou na téže straně. Věž je výškově členěna do čtyř částí; spodní dvě zděné, vyšší dvě plechové zastřešení. Zděné části lemovány lisénami, podobně jako hlavní hmota kaple. Spodní zděná část prolomena na JZ straně čtvercovým otvorem. Mezi zděnými částmi věže fabionová římsa, krytá taškami. Horní zděná část o něco vyšší, ze všech čtyř stran prolomena otvory se segmentovým záklenkem; otvory opatřeny dřevěnými žaluziemi. Otvory z exteriéru zvýrazněny vystupujícími podprsníky, pod nimi jednoduchá štuková zrcadla. Věž vrcholí plechovou helmicí, pod ní znovu fabionová římsa. Helmice dělena na dvě části římsou. Věž vrcholí makovičkou s dvouramenným křížem.