socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha stojícího světce se dvěma andílky po stranách, umístěna na kamenném soklu, před jeho čelní stranu předsazena žulová tesaná lavička, celek obklopen ohrazením tvořeným po stranách balustrádou a vzadu zídkou a umístěn na kamenném základu. Socha světce v obvyklém kanovnickém oděvu, s biretem a mozetou, šat zvlněn, patrné špičky střevíců vyčnívající zpod šatu. Světec lehce natočen k pravé tělesné straně, pravou rukou tiskne k hrudi krucifix, levou rukou přidržuje shora u těla rozevřenou knihu s tesaným latinským textem, kterou k němu vzpíná andílek u jeho levého boku, ten je podán v dynamické pozici jako letící s lukovitě vypjatým tělem. Andílek stojící s dozadu unoženou pravou nožkou u světcova pravého boku pozvedá k světci, k němuž vzhlíží, širokou palmovou ratolest. Nad hlavou světce kovová svatozář s hvězdami. K soklu přiléhá obdélná žulová lavička na dvou čtyřbokých kuželkách. Sokl s římsou hranolový, boční strany s akantovým prvkem projmuté a v dolní části stočené do voluty, na čelní straně alianční znak. Obklopeno ze tří stran ohrazením, která sestává po stranách ze zábradlí tvořeného žulovou balustrádou s čtyřbokými kuželkami a nárožními pilířky s diamantováním. Zadní strana tvořena patrně mladší plnou zděnou omítanou zídkou.