dům

Jde o jednopatrový zděný a omítnutý dům obdélného půdorysu. Severozápadní (přední štítové) průčelí je dvouosé, všechny osy vyplňují stejná dvoukřídlá okna, umístěná ve špaletě. Jsou zhruba čtvercového tvaru, křídla rozděluje velmi tenká vodorovná příčle na poloviny. Po stranách a nahoře lemuje okenní otvory šambrána s profilovaným vnějším okrajem, pod okny je profilovaná parapetní římsa, spočívající na dvou konzolkách. Obě podlaží odděluje průběžná profilovaná římsa. První patro završuje profilovaná hlavní římsa, přecházející i na jihozápadní fasádu. Nad římsou se zvedá lichoběžníkový štít s plastickým orámováním. V horní části štítu jsou dvě obdélná nečleněná okna ve špaletě, umístěná vedle sebe. Okna mají šambránu s profilovaným vnějším okrajem. Jihozápadní průčelí je pětiosé. Ve střední ose se nachází vstup. Přístupný je dvojím způsobem: po předložené zděné rampě, vedoucí od západního nároží domu na terasu před vstupem a nebo po kolmo situovaném jednoramenném přímém schodišti s kamennými stupni. Schodiště, směřující přímo před vstup, lemuje po obou stranách parapetní zeď. Dveře jsou dvoukřídlé dřevěné, rámové konstrukce. V plné dolní části křídel je ozdobná obdélná, na výšku orientovaná výplň, střední a horní část je zasklená poloprůhledným sklem. Spoj křídel kryje sloupek s patkou, kanelovaným dříkem a volutovitou hlavicí. Profilovaný poutec odděluje nadsvětlík s dvěma zasklenými obdélnými, na šířku orientovanými poli vedle sebe. Vstup lemuje šambrána s profilovaným vnějším okrajem. Ve všech osách patra a v osách první a druhé zleva přízemí jsou stejná okna jako na severozápadě – včetně orámování. V osách čtvrté a páté zleva v přízemí jsou menší obdélná okna v šambráně s profilovaným vnějším okrajem. Úroveň obou podlaží odděluje profilovaná mezipatrová římsa. Jihovýchodní stranu domu zakrývá přistavěná budova sýpky, napojující se na dům v tupém úhlu. Severovýchodní fasáda domu s hrubou omítkou má v úrovni prvního patra drobný okenní otvor, umístěný vlevo od středu stěny. Průčelí zakončuje fabionová římsa. Dům má sedlovou střechu s polovalbou na severozápadě, krytinou jsou tašky.