sýpka

Jde o zděný omítnutý patrový objekt, postavený na lichoběžníkovém půdorysu. Zasazený je do terénu. Svojí severozápadní stranou se napojuje na dům čp. 3, s nímž svírá tupý úhel. Sýpka je o něco širší, takže na jihozápadě oproti domu předstupuje. Čtyřosé jihozápadní průčelí chrání v dolní části sokl. V ose první zleva je ve stěně vyhloubena široká nika, zakončená obloukem. V zadní stěně niky se nachází menší obdélné, na šířku orientované okno, zabezpečené vnější mříží. Podobné okno je i v ose druhé zleva. Vlevo pod ním je v dolní části stěny nad soklem další nika. Tato je však mělká, má obdélný, na šířku orientovaný tvar, nahoře se zvedá do mírného segmentového oblouku. V ose třetí zleva je situován vstup do přízemí. Jednokřídlé dveře ze svisle kladených prken lemuje kamenné ostění. Nad dveřmi je obloukovitý nadsvětlík bez výplně, chráněný železnou vodorovnou příčlí. V krajní pravé ose přízemí je obdobné okno jako v ose druhé zleva. Ke stěně přízemí je připevněna treláž na popínavé rostliny. Zhruba v polovině výšky mezi otvory v přízemí a patře jsou v osách druhé, třetí a čtvrté zleva velmi drobné obdélné větrací otvory. V prvním patře jsou v osách první, druhé a třetí zprava obdobná okna jako v přízemí v ose druhé zleva. Jejich výplně jsou nedělené, umístěné v hluboké špaletě. V ose první zleva je široké, na šířku orientované okno, nahoře zakončené do oblouku. Výplň v hluboké špaletě rozdělují dvě svislé příčle. Stěnu zakončuje fabionová římsa. Vstup do patra zajišťuje vnější schodiště u severozápadní strany sýpky. V jihovýchodním průčelí jsou tři obdélné okenní otvory, zabezpečené vnější mříží. V přízemí je jeden na levé straně stěny, v patře dva – jeden vlevo a druhý vpravo od středu. Mezi podlažími jsou opět dva drobné větrací otvory - jako na jihozápadě. Stěna vrcholí lichoběžníkovým štítem, v němž jsou prolomena dvě obdélná okna vedle sebe. Sýpka má sedlovou střechu s polovalbou na jihovýchodě, krytinou jsou bobrovky. V jihozápadní straně střechy jsou pravidelně rozmístěná volská oka ve dvou řadách nad sebou – dole čtyři, nahoře tři.