vinný sklep s búdou

Samostatně stojící vinohradnická stavba typu přízemní lisovny v interiéru se sklepem, který nepřesahuje půdorys stavby. Lisovna je obdélná se symetricky situovaným vchodem v mírně segmentově zaklenuté špaletě. Vchod je uzavřený masivními dveřmi z vodorovně kladených desek. Stěny po stranách vchodu jsou prolomeny po jednom malém větracím otvoru. Nade dveřmi v úrovni koruny zdiva je podávací otvor na půdu. Střecha sedlová s přesahem v průčelí. Štíty jsou svisle bedněné. V přední části stavby je lisovna s trámovým stropem, v zadní části komora v patře, přístupná schodištěm vedle vchodu do sklepa. Valeně klenutý sklep zabírá prostor pod komorou. Fasáda je olíčena vápnem a podrovnávka ve vstupním průčelí zvýrazněna šmolkově modrou barvou. Materiál: hlína, kámen, dřevo, omítka, krytina keramická taška