měšťanský dům

Rohový, jedno až dvoupodlažní podslepený dům s valbovou střechou. V interiéru původní dispozice. Nárožní, dvoukřídlý (severní a východní křídlo), jednopatrový dům, na půdorysu v podobě písmene "L" , se soklem (cementová omítka) vyrovnávající nerovný terén. Fasáda severního průčelí, obrácená do náměstí Bedřicha Hrozného, je omítnuta vápennou omítkou oranžově béžové barvy, v níž zejména na této straně vynikají její četné úpravy. Severní strana objektu je členěna čtyřmi okenními osami a rámována lisenami, které jsou přerušené u dveřích a sklepního okénka. Na východní straně severního průčelí jsou umístěny novodobé dveře a uprostřed pod okny je čtvercové okénko rámované lištou, které nasedá přímo na sokl. Okenní otvor je uzavřen železnými dvířky o třech pantech. Okna průčelí jsou dvojitá, vnější dvoukřídlá se dvěma okenními tabulkami, vnitřní původní dvoukřídlá, šestitabulková. Východní průčelí je otočeno k moderně pojatému Husovu náměstí, kde historickou situaci centra města odkrývají vedle tohoto domu pouze dům čp. 20 a radnice. Celé východní průčelí je přizpůsobeno současnému využití objektu, a to prodejně potravin. Sokl (cementová omítka) východního průčelí je vyšší a výraznější než u severní strany domu, neboť vyrovnává stoupající terén. Uprostřed průčelí jsou umístěny novodobé dvoukřídlé vstupní dveře, severně od nich postranní novodobé dveře a jižně výloha prodejny. Sokl je v dveřních otvorech přerušen a výloha, je do něj jen zčásti zapuštěna. Rovněž lisena, která člení i východní fasádu, je porušena v místě výlohy. Zajímavým prvkem fasády je nárožní okosení s fabionem. Dvorní západní průčelí severního křídla je neomítnuté s otevřeným vstupem uprostřed, nad nímž se nalézá dvojité okno se šesti okenními tabulkami (zachovaných pouze ve vnitřní části). V úrovni dveří se nalézá zajímavý detail skarpu vyzděného z opuky. V důsledku stavebních poruch a pohybů zdiva se skarp odklonil od zdi a vznikla mezera o více než 10 cm. Původní zdivo se v úrovni přízemí směrem vzhůru výrazně vyklání. Směrem na sever se nalézá malý obdélný otevřený okenní otvor. Terén se směrem k severu výrazně zvedá (zavezený hlínou). Jižní průčelí severního křídla, přístupné ze dvora, je rovněž z velké části neomítnuté; v patře v úrovni oken je však omítka (cementová omítka) zachována. Jsou zde čtyři okenní osy a dva dveřní otvory. Od západu v patře se nalézají tři okna se čtyřmi okenními tabulkami (dvojitá, v dolní části obdélná, v horní části čtvercová). Na východní straně jižního průčelí nad vstupními dveřmi na dvůr je umístěno malé okénko (původně zde mohly být dveře na pavlač). Vstupní dveře na dvůr jsou zcela novodobé. Za dveřmi se nachází jednoduchý přístavek s pultovou střechou. Je zde umístěna provizorní toaleta. Směrem na západ od těchto dveří se nalézá obdélný výklenek zaklenutý segmentovým obloukem zakončený cihlami. Funkce tohoto otvoru není zcela jasná. Na západě je další dveřní otvor zakrytý jednokřídlými dřevěnými novodobými vraty. Západní průčelí východního křídla je neomítnuta, bez okenních a dveřních otvorů. Jižní strana východního křídla je omítnuta a nečleněna. Pouze v úrovni patra na západní straně je novodobý kruhový otvor větráku. Střecha je valbová se dvěma komíny, krytá taškami. Předmětem ochrany je dům čp. 177 na příslušném pozemku.