socha sv. Jana Nepomuckého

Socha stojí u východního zálivu bezejmenné vodní plochy v zámeckém parku, obrácena je směrem k východu. Na vysokém podstavci v podstatě hranolového tvaru nese sochu světce v mírně podživotní velikosti. V kontrapostu na plintu stojí (převážně na levé noze) plnovousý prostovlasý světec v kněžském oděvu držící oběma rukama krucifix. U levé nohy mu andílčí hlavička drží křidélky kvadrátek. Podstavec osazen na betonovém fundamentu čtvercového půdorysu. Jeho dvoustupňový sokl je nahoře profilován, dřík je v dolní části rozšířen do jakési boule, na přední straně neumělou rýhou vymezeno obdélné zrcadlo s nápisem: GEWIDMET / VON / IOHANN WENZEL / HASSMANN / A 1758. / RENOVIRT / A 1857. Po stranách má dřík výstupky nahoře zakončené volutovými konzolkami podpírající mohutnou profilovanou římsu, která je na čelní a zadní straně segmentem vzedmuta. V tím vytvořeném místě je malá kartuš s reliéfem světcova jazyka ve svatozáři (na čelní straně) a s číslovkou „3“ vzadu. Před transferem dílo stálo v dnešní Bílinské ulici u bývalého cukrovaru.