venkovský dům

Přízemní, částečně roubené stavení, ze svahu na podezdívce z mohutných pískovcových kvádrů. Východní stěna omítaní, opatřena dvěma okny vv kamenném ostění, okna zdvojená, dělená písmenem T, vnější otvírána ven. Lomenice bedněna ve spodím pásu svisle, s jednoduchými dveřmi s kovanými závěsy a dvěma drobnými obdélnými okénky, nad ozdobně řezanou lištou do stromečku se dvěma drobnými kruhovými okénky, švem ozdobně řezaná lišta, výše svislé bednění. Severní stěna západně roubená, ve východní části zděná z mohutných pískovcových kvádrů a cihel. Po celé délce západní stěny pavlač, stěna roubená, s oknem podobného typu jako na východě. Pavlač spojena s krovní konstrucí třemi kuželkovitými sloupky, krajní masivnější. Lomenice bedněna svisle s lištami, opatřena párem cca čtvercových čtyřtabulkových oken. V západní části jižní stěny pokračuje svisle bedněná pavlač se dvěma kuželkovitými sloupky, západní masivnější. Po vstup do objektu (s profilovanou svrchní zárubní a patrně původními dveřmi) stěna roubená, s jedním oknem, typově shodným s oknem v západní stěně. Ve zděné, omítané východní části stěny, nad pískovcovými deskami dlážděným zápražím, proraženo zdvojené okno, šestitabulkové, završené segmentem, vnější otvíráno ven. Střecha sedlová, krytinou vlnitý plech. Interiér nezpřístupněn.