dům

Jedná se o podsklepenou přízemní vilu s obytným podkrovím v mansardové střeše, pro kterou je charakteristické zvláště výrazné hmotové i půdorysné členění. Fasády jsou pojaty v kontrastu dvou struktur. Zatímco hrubé omítkoviny je užito v ploše, hladké omítky se uplatňují u vystupujících či dekorativních prvků v podobě kartuší s festony a květinovými vázami. Stavbu podle Kühnova návrhu realizoval stavitel Alfred Hübner. Na stavbě samotné se podílela známá a úspěšná liberecká stavební firma bratří Gustava a Ferdinanda Mikschových. Půdorysně byl objekt vily rozdělen podle podlaží na část technického zázemí ve sklepě, společenskou část v přízemí a soukromou část v podkroví. Ve sklepě se kromě skladovacích prostor, prádelny a kotelny nacházel také pokoj správce. V přízemí se třemi samostatnými vstupy se v jižní části půdorysu nacházela veranda a pánský pokoj. V části severní pak kuchyně se spíží, šatna a pokojík pro služebnou. Centrální prostor domu vyplňovala schodišťová hala a jídelna. V podkroví schodišťovou halu od jihu podle směru hodinových ručiček obklopovala koupelna, ložnice se šatnou a tři další pokoje.